Impactul strategiilor și politicilor Uniunii Europene – Ability Hub
Ability Hub este un grup de Unități Protejate cu activități în Economia Socială
Informații suplimentare pentru Candidați +4 0724 448 266
Informații suplimentare pentru Companii +4 0738 168 233

Impactul strategiilor și politicilor Uniunii Europene

Ability Hub > Știri și articole > Articole > Impactul strategiilor și politicilor Uniunii Europene
Cum impactează Strategiile Europene, Politicile de Diversitate și Incluziune ale marilor angajatori sau sursele de finanțare direcționate către acest domeniu Creșterea Ratei de Integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități din România?

Există o serie de preocupări, proiecte, surse de finanțare, mecanisme și metodologii, bune practici și alte forme de intenție de rezolvare a acestui subiect, în manifestarea lui generală.

La nivel de cifre însă, situația este neschimbată sau prea puțin schimbată. Pe fondul nivelului evolutiv al societății romanești, nivel foarte scăzut în raport cu alte state europene, categoriile defavorizate în care se include și persoanele cu dizabilități resimt această involuție într-o formă amplificată.

Concret, schimbarea totală a regimului politic din România, care migrează încă dinspre un model socialist către unul democrat, a generat microfenomene economice, sociale sau profesionale ce ne îndepărtează de ideea de echitate socială.

În fapt, dreptul egal la evoluție personală a indivizilor se traduce astăzi printr-o obligație individuală, care depinde mai mult de implicarea fiecărui individ decât de dezvoltarea unor sisteme publice care să asigure și confere astfel de drepturi.

Principalul factor care afectează aceste domenii rămâne același: Marea diferență dintre TEORII și PRACTICI. Iată câteva exemple:

– Pe foaie Instituțiile Publice nu discriminează – în realitate o fac.
– Pe foaie Managementul Marilor angajatori Privați nu discriminează – în realitate o fac.
– Pe foaie, cei care obțin surse de finanțare pentru a rezolva aceste domenii au un impact relevant, considerabil – în realitate NU AU.
– Erijarea, ipocrizia și interesul pentru profit par să fie constantele acestor analize.

Într-un limbaj simplificat, persoanele cu dizabilități trebuie să se descurce cum pot, cum stiu și în raport cu resursele de care dispun la un moment T0.