smarthr@abilityhub.ro
+4 0724 448 266
Ability Hub > Servicii > Consultanță > Antreprenoriat Social

Antreprenoriat Social

Am pus bazele primului Patronat pentru Antreprenoriat Social din România (PASRO).

Prin aderarea membrilor noștri extindem permanent gamă de produse și servicii puse la dispoziție prin unități protejate autorizate.

shutterstock_459232261

Ideea antreprenoriatului social are o conotație extrem de generoasă și pare foarte actuală în vremurile noastre. Combină pasiunea unei misiuni sociale cu imaginea unei discipline orientată spre profit, precum și cu inovația și determinarea asociate de obicei cu pionierii tehnologiilor de vârf. A venit timpul să abordăm în manieră antreprenorială și problemele sociale. Multe acțiuni guvernamentale sau filantropice au avut rezultate modeste, departe de asteptările cetătenilor. Majoritatea instituțiilor sociale importante sunt adesea considerate ca fiind ineficiente, nepricepute sau nepregătite pentru lumea de azi. Antreprenorii sociali sunt astfel necesari pentru a dezvolta noi modele pentru secolul XXI.

Antreprenoriatul social inseamnă a face business pentru mai mult decât profit – pentru impact pozitiv. Inseamnă a crea valoare acolo unde i-a fost negată posibilitatea de a exista, a lega nevoi cu potențial și a genera noi ecosisteme sociale sustenabile.

Antreprenoriatul social este cea mai bună soluție de business a viitorului; în aceeași lege a cererii și a ofertei, reușește să inoveze, să schimbe lentila prin care ne raportăm la lume, dar mai ales să creeze ofertă pentru segmente de piată ale căror cereri sunt nesatisfăcute, fie din lipsă de interes, fie de capacitate pentru generarea de soluții diferite pentru o lume diferită. Să-i spunem o lume mai bună.

Pentru noi, antreprenoriatul social inseamnă a implementa un model de business inovator, care vizează atât obiective de impact social,cât și obiective de auto-susținere financiară. Antreprenorul social este cel care găseste resorturile de a dezvoltă produse și servicii pentru piețe care incă nu beneficiază de oferte adaptate nevoilor lor.
Oricine vrea să producă o schimbare în status quo e binevenit în comunitatea noastră. Fie că e vorba de probleme de mediu, educație, artă și cultură sau comunitate, singură preocupare e ca această schimbare să fie produsă într-un mod sustenabil.

Ne propunem să identificăm toate modelele de afaceri sociale din România, să le aducem împreună la aceeași masă a negocierilor și într-un efort comun să punem bazele unui concept puternic și reprezentativ a ceea ce poate deveni în România, antreprenoriatul social!